Spröda jättegoda tilltugg till driken eller vin med rostade hasselnötter och ost. Det går utmärk att frysa och tinar sedan på några minuter. Håller också länge i vanlig kakburk
Receptet är för ca 30 st.
Ingredienser
50 g hasselnötter (kan bytas mot gröna eller svarta kärnfria oliver om det finns nötallergi)
100 g smör
1 ½ dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 dl riven parmesan reggiano
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Rosta nötterna i en torr och het stekpanna. Grovhacka sedan nötterna. Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg. Gör två stycken rullar ca 4 cm i diameter, och lägg i kylen nån halvtimme innan gräddning. Skär ca 1 cm breda kakor. Grädda i 200 C i ca 10-12 min.
- (Jag brukar lägga in degbitarna i en lång bit plastfolie och svepa runt, sen forna rullarna med plasten runt. Mycket enklare att slippa kladd)
Liknande recept
Kommentarer (1)
Ännu ett väldigt lyckat recept som gjort stor succé! Möra, ostiga och läckra ... som små trivsamma knubbiga juveler ligger de där och ser oemotståndliga ut. Tack för det här receptet!!!