Munsbitar

Det här är något man knappt kan sluta äta av!

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 dl riven ost, gärna Cheddar
  • 3/4 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rosta nötterna i ugn och gnugga av skalen. Hacka dem grovt. Arbeta ihop ingredienserna till degen. Ställ den kallt om den verkar kladdig, kavla annars ut den till en cm-tjock kaka som du lägger på mjölat skärbräde och ställer svalt.
    2. Skär den kalla degen i sockerbitsstora tärningar, lägg dem på bakpappersklädd plåt och grädda 10-12 minuter i 200-225°.
    3. Ostnötterna går fint att frysa men ska alltid serveras ljumma, då smakar de bäst.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    1
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Tapas!
    Vad är väl mer inne än tapas just nu? Tapas är spanska och betyder ?tä...

    Ny bok!
    Margareta Schildt-Landgren har gjort det igen. Hennes förra bok Tillbe...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben