Det här är något man knappt kan sluta äta av!
Ingredienser
100 g hasselnötter
200 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
½ dl potatismjöl
2 dl riven ost, gärna Cheddar
3/4 tsk salt
Instruktioner
- Rosta nötterna i ugn och gnugga av skalen. Hacka dem grovt. Arbeta ihop ingredienserna till degen. Ställ den kallt om den verkar kladdig, kavla annars ut den till en cm-tjock kaka som du lägger på mjölat skärbräde och ställer svalt.
- Skär den kalla degen i sockerbitsstora tärningar, lägg dem på bakpappersklädd plåt och grädda 10-12 minuter i 200-225°.
- Ostnötterna går fint att frysa men ska alltid serveras ljumma, då smakar de bäst.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japansk matlagning
Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...
Tapas!
Vad är väl mer inne än tapas just nu? Tapas är spanska och betyder ?tä...
Ny bok!
Margareta Schildt-Landgren har gjort det igen. Hennes förra bok Tillbe...