Kan antingen skäras som lite större bars, eller som små munsbitar. Farligt goda!
Ingredienser
1 burk jordnötssmör
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 tsk vanilj
1 liter rice crispies
300 g ljus eller mörk blockchoklad
ev mörk / ljus blockchoklad som garnering
Instruktioner
- Koka ihop allt utom chokladen i en kastrull. Rör hela tiden. Om man vill att kakorna ska bli lite mjuka så får blandningen ej koka utan ska bara värmas tills precis innan det kokar. Vill man ha lite hårdare, sega koakor ska blandningen koka i några minuter. Ha i Rice crispiesen och blanda allt ordentligt. Häll upp kakorna i en klädd form och bred ut. Låt stelna.
- Värm chokladen i vattenbad och bred ut chokladen ovanpå. Låt stelna. Om man vill kan man värma lite choklad (mörk om man använd ljus innan och tvärtom) och "stänka" med en gaffel över kakan så att den får lite fina ränder. Låt stelna och skär i bitar, eller bars.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Jättegoda och mycket lätta att göra! :)
Supergoda, har ätit liknande förut men de här var godare och så lätta att göra. Barnen gav också högsta betyg.
toppbetyg av mina arbetskamrater också.
har gjort liknande recept men med cornflakes (krossat) istället för rice crispies. jättegott.
Har bytt ut crispies mot krossade cornflakes, jätte gott! Har blivit en favorit bland familj & vänner 5/5
Beroendeframkallande goda och väldigt lätta att göra!:)