Snickerskaka

Serverar: 30 portioner

Tid: 40 minuter

Söt och god med tydlig snickerssmak.

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 150 g margarin (rumstempererat)
  • 2 dl socker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 ägg
  • Snickerstopp
  • 1,5 burk blå jordnötskräm
  • 3 dl sirap
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Kakbotten: Röres för hand eller i maskin. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Gräddas i 225° 5-10 minuter.
    2. Snickerstopp: Blandas och värmes till en smidig smet. 1 liter cornflakes smulas i. Värm lite till och bred ut på kakan.
    3. Smält blockchokladen och bred ut ovanpå. Ställ i frysen ett par timmar. Skär kakan i 30 bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sabrije 25 november 2009

    Kan man byta ut cornflakes mot jordnötter? Eller?????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben