Ostschnitzel

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En käseschnitzel som i Tyskland

Ingredienser

  • 4 schnitzlar av kalv eller gris
  • 4- 5 dl riven smakrik ost. Gärna en mellanlagrad Herrgård
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl c:a
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Ugn c:a 200 - 225 grader. Blanda mjölk och ägg i en tallrik och vispa ihop det med en gaffel. Häll mjölet i en tallrik Blanda riven ost och ströbröd i en tallrik och smaksätt med lite salt o peppar. Torka av köttet och banka ut det lite grand. Salta och peppra något. Vänd runt köttet i mjölet. Gör samma i tallriken med ägg. Vänd runt i ost/ströbröd och hjälp till med handen så det blir ordentligt med blandningen på köttet. Häll lite flytande margarin eller smörj med smör en ugnssäker form och lägg i köttet.Lägg på resten av ost/ströbröd över köttet. Stek i mitten av ugnen c:a 30 minuter. Servera gärna med potatismos kryddat med lite hackad lök och varma grönsaker typ "Sommargrönsaker" Vänd schnitzlarna efter drygt halva tiden om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben