Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
En käseschnitzel som i Tyskland
Ugn c:a 200 - 225 grader. Blanda mjölk och ägg i en tallrik och vispa ihop det med en gaffel. Häll mjölet i en tallrik Blanda riven ost och ströbröd i en tallrik och smaksätt med lite salt o peppar. Torka av köttet och banka ut det lite grand. Salta och peppra något. Vänd runt köttet i mjölet. Gör samma i tallriken med ägg. Vänd runt i ost/ströbröd och hjälp till med handen så det blir ordentligt med blandningen på köttet. Häll lite flytande margarin eller smörj med smör en ugnssäker form och lägg i köttet.Lägg på resten av ost/ströbröd över köttet. Stek i mitten av ugnen c:a 30 minuter. Servera gärna med potatismos kryddat med lite hackad lök och varma grönsaker typ "Sommargrönsaker" Vänd schnitzlarna efter drygt halva tiden om så önskas.