Ostsnurror

Serverar: 46 portioner

Brödbullar som är fyllda med ost och oregna Passar på buffébordet

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • ½ dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 9 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl färsk oregano
  • Pensling
  • Ägg
  • Sesamfrö
  • Vallmofrö
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Smula ner jästen i en skål och rör ut den i vatten, 37°. Tillsätt olja, salt, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
    3. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut till avlånga plattor och strö på ost och oregano.
    5. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ rullarna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
    6. Pensla med uppvispat ägg och strö på frön och flingsalt. Grädda i 8-10 minuter.
    7. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben