Brödbullar som är fyllda med ost och oregna
Passar på buffébordet
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten
½ dl rapsolja
2 tsk salt
1 msk honung
3 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl
Fyllning
3 dl riven ost
1 dl färsk oregano
Pensling
Ägg
Sesamfrö
Vallmofrö
Flingsalt
Instruktioner
- Ugn: 225°
- Smula ner jästen i en skål och rör ut den i vatten, 37°.
Tillsätt olja, salt, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
- Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
Kavla ut till avlånga plattor och strö på ost och oregano.
- Rulla ihop från långsidan och skär i bitar.
Ställ rullarna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på frön och flingsalt.
Grädda i 8-10 minuter.
- Lycka till! Njut
Liknande recept
Kommentarer (0)