Glögg- och ostsnurror

Serverar: 16-18 portioner

Tid: 2 timmar 20 minuter

Frasigt och gott! Gör rullarna och skiva dem i förväg. Grädda innan gästerna kommer!

Ingredienser

  • 1½ dl russin
  • 3 msk glögg
  • 200 g ädelost
  • 1 dl blandade nötter
  • 1 kyld smördegsplatta, rektangulär
  • Instruktioner

    1. Låt russinen ligga i glöggen ett par timmar, gärna över natten.
    2. Skär osten i små bitar och hacka nötterna.
    3. Rulla ut smördegen. Strö över russin, ost och nötter. Rulla samman från långsidan och svep in i plastfolie. Låt rullen ligga i frysen en stund så går det lättare att skära den i skivor.
    4. Skär rullen i skivor och lägg dem på plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen på 225° ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben