Julig mjuk pepparkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel och mycket god, julig efterrätt, kan säkert varieras med annan frukt, likör eller smaksättning och sockerkaka efter smak.

Ingredienser

  • 1 köpt sockerkaka typ pepparkaka
  • 1 dl vatten
  • 150 g hallon
  • 1 dl glögg
  • 1 dl socker
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225° C med grill.
    2. Skär pepparkakan i ca 1½ cm tjocka skivor, 1 per person och lägg upp dem på en plåt.
    3. Koka ihop en sockerlag (vatten och ½ dl socker). Lägg i hallonen och häll på glöggen, värm.
    4. Vispa äggvitorna hårt med ½ dl socker.
    5. Lägg lite lagom med glögg- och hallonhopkok på pepparkakorna.
    6. Toppa med den hårt vispade äggvitan och ställ in i ugnen, passa så att de inte bränns.
    7. Det går fort och det är bara meningen att de ska bli lite bruna i toppen. Man kan också bränna av dem med en gasbrännare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Julsnaps
    Nu är det hög tid att förbereda snapsen. Att göra sin egen är inte svå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben