Glögg- och pepparkaksbollar

Gör dubbel sats på en gång, för dom går åt......

Ingredienser

  • 200 g pepparkakor
  • 50 g smör
  • 30 g mandelmassa
  • 2 msk glögg
  • Att rulla i
  • 100 g Fazer ögon ljus choklad
  • finsmulade pepparkakor, körda i mixer eller med mixerstav
  • 2 msk Fazer ögonkakao
  • Instruktioner

    1. Smula sönder pepparkakorna och blanda med smöret, glöggen och mandelmassan till en jämn deg.
    2. Smält Fazer Ögon Ljus Choklad i ett vattenbad. Rulla bollar av degen och ställ kallt. Rulla bollarna i den smälta chokladen och därefter i pepparkakssmulorna som blandas med kakaopulver och ställ svalt på ett smörpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vanillalover 17 november 2009

    MYCKET goda!! Blev precis klar med dom ;-)) Kommer att göras många ggr till! /Marie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben