Glögg- och pepparkaksrutor

Serverar: 30-40 portioner

Mjukpepparkaksbotten med glöggsmak. Med chokladtopping och julströssel kommer dessa rutor att smaka som konfekt.

Ingredienser

  • Pepparkaksbotten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4-5 msk pepparkakskryddor (mängd efter smak)
  • 2 1/2 dl glögg (styrkan på vinglöggen är efter smak)
  • 1 paket russin (om man vill)
  • 2 påsar färdighackad mandel (om man vill)
  • Topping
  • 300 g ljus blockchoklad
  • Lite olja
  • Garnering
  • Julströssel (finns att beställa hos Borgeby Kryddgård)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm och strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt saft- eller vinglögg. Rör ner russin och mandel.
    3. Grädda längst ned i ugnen i 24-40 minuter.
    4. Då kakan svalnat. Smälter du chokladen med lite olja i mikro eller i kastrull. Vattenbad är bäst. Fördela chokladsåsen över pepparkaksbottnen och pynta med julströssel eller annat kakpynt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben