Glögg- och mandeltryffel

Serverar: 60 portioner

Glögg och mandel, här i en tryffel som smälter i munnen.

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • ½ vaniljstång
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk honung
  • 50 g Svenskt Smör
  • 1 msk glögg
  • 100 g hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljfrön, vaniljstång och honung i en kastrull.
    3. Koka upp, ta kastrullen från värmen och låt dra en stund.
    4. Rosta mandeln i en torr varm panna tills den får lite färg.
    5. Sila gräddblandningen över chokladen.
    6. Tillsätt smör och glögg, mixa chokladsmeten med stavmixer tills det blir blankt.
    7. Häll i en form och kyl ner. Forma små kulor och rulla i mandeln.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben