Pepparkaksbollar

Serverar: 20 portioner

Tryffel med smak av kanel, kardemumma, ingefära och nejlikor

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 150 g mörk choklad
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 2 krm stött kardemumma
  • 2 krm ingefära, malen
  • 2 krm nejlika, malen
  • 2 tsk kakao
  • Garnering
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden. Lägg i smör och hackad choklad och låt det smälta på svag värme.
    2. Rör i kryddorna. Låt smeten halvstelna i kylen så går den lättare att forma.
    3. Forma till runda kulor och sikta över kakao. Låt bollarna stelna i kylen.
    4. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    oliviabengtsson 12 juni 2009

    det var lite för lite choklad/smör tyckte jag. den stelnade inte, så jag fick lägga i mer för att kunna rulla tryfflarna. gott annars!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben