Rawfood pepparkaksbollar

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Sååååå goda pepparkaksbollar! Bra sockerfritt alternativ till vanliga pepparkakor. Och faktiskt mycket godare ;)

Ingredienser

  • 1,75 - 2 dl naturella cashewnötter
  • 20 torkade dadlar
  • 10-12 krm pepparkakskrydda
  • 1/7 krm himalayasalt (ytterst lite)
  • Kokosflingor
  • Recept på pepparkakskrydda
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 1½ tsk kryddnejlika
  • 1½ tsk ingefära
  • Använd ekologiska ingredienser helst :) Det smakar bättre
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Om dadlarna är torra, blötlägg dessa i ca 1-2 timmar. Om de är lite klibbiga används de som de som de är.
    3. Blanda till pepparkakskryddan.
    4. Lägg i dadlar och cashewnötter i en matberedare och mixa ihop. Mixa lång tid så att det verkligen blir till deg.
    5. Lägg degen i en bunke.
    6. Tillsätt pepparkakskrydda och salt.
    7. Arbeta ihop degen med händerna. Efter ett tag börjar degen "olja" sig lite. Då är den klar.
    8. Rulla till små bollar och rulla bollarna i riven kokos/kokosflingor.
    9. Klart! :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben