Rawfood vaniljbollar

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Godaste rawfoodgodiset!!! Underbar smakupplevelse fås av dessa vaniljbollar!

Ingredienser

  • 1,75 - 2 dl naturella cashewnötter
  • 20 torkade dadlar
  • 1,5 - 2 krm vanilj (svarta korn från vaniljstång)
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Om dadlarna är torra, blötlägg dessa i ca 1-2 timmar. Om de är lite klibbiga används de som de som de är.
    2. Lägg i dadlar och cashewnötter i en matberedare och mixa ihop. Mixa lång tid så att det verkligen blir till deg.
    3. Lägg degen i en bunke.
    4. Tillsätt vaniljen.
    5. Arbeta ihop degen med händerna. Efter ett tag börjar degen "olja" sig lite. Då är den klar.
    6. Rulla till små bollar och rulla bollarna i riven kokos/kokosflingor.
    7. Klart! :)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    meganisson 15 februari 2016

    alltså mums! dom smakar precis som mumsmums med kokos :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben