Lyx gratäng, men oxfilén kan bytas ut mot fläskfilé och det blir precis lika gott men billigare.
Ingredienser
500 g oxfilé
200 g färska champinjoner
1 msk margarin
Salt
Peppar
Sås
1 gul lök
1 msk margarin
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk mjöl
1 dl mjölk
1 st köttbuljongtärning
2 msk rött vin
Potatismos
0,5 kg potatis, mjölig sort
1 dl mjölk
1 msk smör
Salt
Peppar
Topping
1 dl riven västerbottenost
Tog fläskfilé och följde fö receptet. Mycket praktiskt att ha allt klart, förutom gratineringen, innan gästerna kom. Smakade alldeles ypperligt dessutom!!!
Gjorde denna rätten till nyår. Det blev uppskattat. Tack för receptet! Kommer med säkerhet att göra om det.
Typ plankstek ;)
Lagade detta receptet till nyårsmeny,jag bytte ut köttbuljong mot kalvfond samt lite mer rödvin i såsen,mycket gott och uppskattat, kan verkligen rekomendera.
gjorde detta recept idag och det blev verkligen gott,ett recept att rekommendera
jättegott
Gud vilken god gratäng. Gjorde den på nyårsafton och alla tyckte mycket om den. Kommer definitivt att laga den igen. Jag hade både oxfilé och fläskfilé i samma gratäng. Mums så gott det var. Tack för receptet!
Jättegott och festligt. Jag gjorde i portionsformar och både barn och vuxna tyckte att det var gott.
Väldigt välsmakande och gott. Exemplariskt enkelt att laga, skulle vilja prova lite mer kryddor någon som har förslag.
Har gjort detta recept flera gånger nu, och det har blivit succé varje gång. Både festligt och lätt att förbereda innan gästerna kommer.
Kan såsen verkligen bli krämig med bara 2 tsk mjöl när såsen består av matlagningsgrädde och mjölk.
Kan såsen verkligen bli krämig med bara 2 tsk mjöl när såsen består av matlagningsgrädde och mjölk.
Superdupergott! Så mört och fint + fina smaker som gifte sig bra. Full pott med poäng/ kram Ps Såg någon fråga om mjölet ... ja det ska vara 2 tsk