Oxfilégratäng á la Monika

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En favorit bland många.

Ingredienser

  • 600 g oxfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekningen
  • Sås
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 burk skivade champinjoner (300 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Ca ½ dl chilisås
  • 1 nypa svartpeppar
  • 2 krm franska örter
  • 1 nypa salt
  • 1 dl gratängost
  • Instruktioner

    1. Skiva oxfiléerna i cirka 1½ cm tjocka skivor. Bryn oxfilén i smör och krydda med salt och svartpeppar.
    2. Smörj en gratängform med höga kanter. Lägg oxfiléerna i formen. Strimla paprikan och lägg paprika och skivade champinjoner på oxfiléen.
    3. Slå grädde, mjölk, chilisås och kryddor i en gryta och låt det koka sakta under omrörning i ca 10 minuter. Lägg i osten och låt den smälta under sakta omrörning. Krydda med salt och övriga kryddor. Ös sedan såsen över hela rätten.
    4. Sätt in rätten i 225 graders ugn i cirka 20-30 minuter.
    5. OBS! Täck med folie efter cirka 15 minuter, så inte osten bränns.
    6. Bjud kokt potatis och en grönsallad till denna rätt, samt ett glas rött vin. Mums!
    7. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben