Päroncheesecake

Serverar: 8 portioner

I denna cheesecake skapar päron och kardemumma en underbar smaksensation. Låt gärna bakverket stå ett par timmar i kylen innan det serveras.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g konserverade päron
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 dl koncentrerad päronsaft
  • 4 ägg
  • Garnering
  • 1 msk farinsocker
  • ½ liter bär
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör i bitar, mjöl, socker, vaniljsocker och vatten, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Arbeta ihop ingredienserna till en deg.
    2. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter, och tryck ut degen i formen. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda ca 15 minuter.
    3. Låt päronen rinna av väl. Rör samman philadelphiaost, crème fraiche, florsocker, kardemumma och päronsaft.
    4. Rör ner äggen, ett i taget, i smeten. Dela päronen i bitar och tillsätt dem i smeten.
    5. Häll päronfyllningen i pajskalet och grädda 30-40 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Den ska inte vara lös men röra sig lite när du puttar på formen.
    6. Strö över lite farinsocker när cheesecaken ska serveras. Dekorera med bär och crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Rose19 30 maj 2012

    Helt undberbar kaka! Mixade Creme Fraiche med Lemon Curd till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben