Swedish Rhapsody Cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Härligt krämig hallon/rabarber och päroncheesecake på krispig citronkexbotten. Kan det bli godare?

Ingredienser

  • Botten
  • 2 pkt Waffers med citronsmak (á 175 g)
  • 1/4 dl flytande margarin
  • Fyllning
  • 600 g philadelphiaost
  • 1½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 500 g kesella
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 3 dl Kiviks Årets säsong hallon/rabarber med päron
  • 2½ msk gelatinpulver
  • Garnering
  • 500 g färska el. frysta hallon
  • 2 dl Kiviks Årets säsong hallon/rabarber med päron
  • 3 tsk gelatinpulver
  • Instruktioner

    1. Krossa citronwaffersen till ganska fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en rätt så grov degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
    2. Vispa färskost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter varje tillsatt ägg.
    3. Blanda gelatinpulver och ½ dl av saften i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Sätt muggen i en kastrull med kokande vatten och rör om tills allt gelatinet är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
    4. Tillsätt kesella och vaniljsocker i ostsmeten och vispa tills allt är väl blandat. Häll i resten av saften och rör om. Häll försiktigt i gelatinblandningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
    5. Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt kakan stå kallt i kylskåp över natten.
    6. Blanda gelatinpulver och saft som ovan. Lös upp gelatinet som ovan och låt det halvstelna i kylskåp, ca 15 min.
    7. Täck den stelnade fyllningen med färska eller frysta hallon och fördela gelatinglasyren över bären. Ställ in cheesecaken i kylskåpet och låt stå tills glasyren stelnat helt.
    8. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben