Päronflarn

Serverar: 4 portioner

Testat och smakad här på förmiddagen, gjorde en med päron och en med blåbär. Den med blåbär var god, men den med päron var ett snäpp godare. Jättegott med mandelmassan till. Receptet hittade jag hos sisterfood men är ursprungligen ett Leila Lindholms recept.

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 1 ägg
  • 100 g mandelmassa
  • 2 päron av en mjuk sort
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 dl råsocker
  • 50 g mandelflarn
  • Dekoration
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Tina smördegsplattorna. Gör med hjälp av ett glas runda skåror i plattorna, men inte så att de går igenom. Om det är avlånga plattor får det kanske plats två rundlar.
    3. Vispa ihop ägget och pensla ägg utanför cirkeln på smördegen.
    4. Riv mandelmassan och smula den i cirklarna. Skär päronet i klyftor och blanda dem med kanel, råsocker och rosmarin (jag hoppade över rosmarin).
    5. Lägg päronen på mandelmassan, sprid ut mandelflarnen ovanpå och grädda i ugnen 20 minuter. Se upp så att det inte bränns. Pudra florsocker över innan servering. Servera med vaniljglass.
    6. Tips! Här kan du använda vilken frukt eller bär du vill, smaksak. Jag hade ingen glass, så jag vispade lite grädde med socker och 3-4 droppar arrak hushållsarom. Jag brukar inte ha i socker till vispad grädde men jag tycker att man får mer arrak smak med lite socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    johanna-73 10 juli 2009

    Detta recept kommer i framn Leila Bakar på tv. Jag trode att det var egna recept man skulle lägga in här....

    Gul13 20 maj 2010

    Jättegoda päronflarn som jag gjorde från tv-programmet och sen hittade jag de här. Perfekt. Tack ska du ha.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben