Päronflarn

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Frasigt filodegsflarn med päron

Ingredienser

  • 4 msk smör
  • 4 filodegsark
  • 2 små, hårda päron
  • 2 msk socker
  • 2 msk aprikossylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och skira det, dvs ta bort skummet och bottensatsen.
    3. Vik filodegsarken i tre lika stora delar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla kanterna med smöret.
    4. Skala och skiva päronen tunt och lägg dem i vackert mönster på filodegen. Pensla med skirat smör och strö över socker.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min eller tills kanterna fått fin färg.
    6. Ta ut ur ugnen.
    7. Värm aprikossylten och pensla över päronen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben