Päronpizza

Serverar: 4 portioner

Små fina ovanliga och roliga snittar till drinken.

Ingredienser

  • 1/4 pkt jäst
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 2 dl vatten
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl vetemjöl
  • Olivolja till pensling
  • Fyllning
  • 400 g Roquefortost
  • 5-6 päron
  • 1 nypa timjan
  • 1 nypa rosmarin
  • 1 nypa Kyndel
  • Svartpeppar, mellanmalen
  • Salt
  • Instruktioner

    Gör degen och låt den jäsa ca 30 minuter. Skiva päronen tunt på längden. Skal och kärnhus skall vara kvar. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till pizzor. Degen ska inte jäsa igen. Lägg på smord plåt och pensla degen med lite olivolja innan päronen läggs på. Strö örtkryddorna över päronen. Salta och peppra efter smak . Smula slutligen osten över pizzorna. Grädda i 225°C i ca 7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben