Marsipan- och päronpizza

Annorlunda!

Ingredienser

  • Pizzadegen
  • 400 gr vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 msk socker
  • 25 gr jäst
  • 2 dl vatten (ljummet)
  • 2 msk smält smör el margarin
  • Till att lägga på
  • 250 gr mandelmassa
  • 150 gr mascarponeost eller créme fraiche
  • 2 msk amarettolikör eller några få droppar bittermandelolja
  • 2 msk citronsaft
  • 3 urkärnade och skalade päron
  • 3 msk mandelspån
  • Skär päronen i tunna klyftor och lägg de omlott på pizzan
  • Grädda pizzan tills den är gyllengul ca 15 min
  • Rosta mandelspån i en torr panna och strö över
  • Skär pizzan i snittar och servera den varm
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra pizzadegen. Lös upp jästen i det ljummna vattnet. Tillsätt det smälta smöret, sockret och saltet. Rör ner mjölet och blanda ihop till en smidig pizzadeg. Täck av med en kökshanduk och låt den jäsa till dubbel storlek, det tar ca 20-30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Strö lite mjöl (gärna maizenamjöl) på en ugnsplåt och kavla ut pizzadegen.
    2. Gör en rund pizza på ca 24-26 cm. Dra upp kanterna, ja som en riktig pizza. Lägg pizzan på den mjölade plåten.
    3. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet, blanda med mascarponeosten eller creme-fraichen, amarettolikören och citronsaften till en krämig massa. Bred den jämnt över pizzan.
    4. Skär päronen i tunna klyftor och lägg de omlott på pizzan. Grädda pizzan tills den är gyllengul ca 15 min. Rosta mandelspån i en torr panna och strö över.
    5. Skär pizzan i snittar och servera den varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben