Marsipan- och hallondröm

Serverar: 10 portioner

Genväg med färdiga muffins, så blir du klar på nolltid! Gör annars en sockerkakssmet smaksatt med citron.

Ingredienser

  • 300 g naturell färskost, typ Philadelphia
  • 2 dl florsocker
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 2 dl hallon, färska/ frysta
  • 10 färska muffins med citronsmak
  • Garnering
  • 2 st Dr Oetker Marsipan
  • 1 msk potatismjöl, till att kavla med
  • ½ påse Dr Oetker Snabbgelatinmix
  • 2 dl hallonsaft, blandad
  • Instruktioner

    1. Vispa färskost, florsocker och citronskal kraftigt. Blanda i citronsaft och 2 dl hallon.
    2. Dela varje muffins på mitten. Lägg en klick hallonfärskost på bottnarna, lägg på locket och fördela resten på kanterna runt om (för att marsipanen skall fästa).
    3. Mjuka upp marsipanen lätt. Gnid in kaveln med potatismjöl och strö lite på bänken. Kavla ut marsipanen ca 2 mm tjock. Skär remsor ca 5x15 cm och fäst dem runt bakelserna.
    4. Vispa försiktigt ner snabbgelatinmixen i saften, ta bort ev luftbubblor på ytan och låt stelna något.
    5. Toppa med hallon och pensla på hallongelén.
    6. Tips 1: Bakelserna går utmärkt att förbereda dagen innan, men marsipan och hallon skall läggas på strax innan.
    7. Tips 2: Badda lite vatten på marsipanskarven för att den inte ska gå upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben