Hallondröm med vit choklad

Serverar: 10-12 portioner

Ljuvlig cheesecake med fyllning av vit choklad och hallon

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • 100g valnötter
  • 25-30 digestivekex (ca 6 dl smulade)
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning
  • 600 g krämig färskost t ex philadephia
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 200 g creme fraiche
  • 5 ägg
  • 200 g frysta hallon
  • 1 msk strösocker
  • 250 g vit choklad
  • Glasyr
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 msk socker
  • Garnering
  • färska hallon
  • lite vit choklad
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret och hacka valnötterna fint. Smula kexen i en matberedare och blanda ner smör, nötter och socker. Arbeta ihop till en fast deg. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i botten på formen och låt vila svalt i ca 30 min.
    2. Fyllning: Blanda färskost, socker och creme fraiche till en slät massa. Tillsätt salt och ett ägg i taget. Vispa mellan varje. Fördela krämen jämnt i två skålar. Mosa hallonen med strösockret. passera ner det i den ena bunken. Rör om. Smält chokladen och vänd ner i den andra bunken. Varva fyllningarna på botten. Dra lite med en gaffel så att de blandas i ett fint mönster. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h i 175C. Låt kakan kallna och stå svalt minst 4 h
    3. Glasyr: Rör ihop creme fraiche och socker. Bred ut glasyren jämnt över kakan.
    4. Garnering: Garnera med färska hallon och ringla över lite smält vit choklad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben