Päronsoppa

En modern rätt av torkade frukter som så ofta anvädes förr i tiden.

Ingredienser

  • 10 päronhalvor
  • 4 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 10 rosmarinbarr
  • 125 g smör
  • Citonäggnudlar
  • 3 ägg
  • 1 citron
  • 1/2 dl strösocker
  • Citonmelissblad
  • Instruktioner

    1. Skölj 9 av de torkade päronhalvorna och lägg dem i blöt över natten i vatten som precis täcker dem ca 4 dl. Häll över i en rostfri kastrull, allt vattnet ska vara med. Tillsätt strösocker matlagningsyoghurt, grädde och det färska rosmarinet. Koka på medelstark värme ca 10 minuter.
    2. Tillsätt smöret och kör allt i mixern tills det blivit slätt.
    3. Torkade päron är olika i storlek och vikt, därför blir der olika tjocklek på soppan från gång till gång. Om det skulle bli för tjockt tillsätt vatten. sila soppan genom en finmaskig sil. . Skär den sparade päronhalvan i små tärningar och lägg dem i soppan. CIitronäggnudlar: Tvätta citronen och riv det gula skalet (det vita skall ej komma med.) Vispa upp det tilllsammans med äggen och sockret. Stek så tunna omeletter du kan i en väl rengjord teflonpanna. Stjälp upp så att omeletterna kallnar och rulla ihop dem så hårt som möjligt. Skär sedan ca 3 mm tjocka skivor av rullarna.
    4. Servering: Värm soppan och häll upp i tallrikar. Ringla i äggnudlarna i soppan. Strö över lite finstrimlade citronmelissblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben