Pärontosca
En läcker pärondessert
Ingredienser
75 g smör
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kaffegrädde
2 fasta päron
Toscaglasyr
100 g smör
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
1 tsk kanel
2 msk mjölk
2 dl grovt hackade hassel- eller valnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°-175°
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver, och rör ner det i äggsmeten omväxlande med grädde och det smälta smöret.
Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Tryck ner päronklyftorna.
Ställ formen i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 175°. Grädda kakan 35-40 minuter tills den nästan är klar.
Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull under tiden. Värm under försiktig omrörning tills massan tjocknar, utan att den får koka.
Bred glasyren över kakan, ställ tillbaka den i ugnen och grädda ytterligare 10-15 minuter tills allt har fin färg och kakan känns torr.
Låt kakan kallna något i sin form innan den lossas från kanten.
Njut!
Liknande recept
Pärontosca med valnötter
5
30 min
4-5
Lyxig pärontosca
4
10
1
Kommentarer (1)
maripili
22 februari 2011
Fantastiskt God
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Fantastiskt God