Pärontosca

En läcker pärondessert

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kaffegrädde
  • 2 fasta päron
  • Toscaglasyr
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl grovt hackade hassel- eller valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°-175°
    2. Smält smöret och låt det svalna.
    3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver, och rör ner det i äggsmeten omväxlande med grädde och det smälta smöret.
    4. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Tryck ner päronklyftorna.
    6. Ställ formen i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 175°. Grädda kakan 35-40 minuter tills den nästan är klar.
    7. Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull under tiden. Värm under försiktig omrörning tills massan tjocknar, utan att den får koka.
    8. Bred glasyren över kakan, ställ tillbaka den i ugnen och grädda ytterligare 10-15 minuter tills allt har fin färg och kakan känns torr.
    9. Låt kakan kallna något i sin form innan den lossas från kanten.
    10. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maripili 22 februari 2011

    Fantastiskt God

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben