Pajpudding med rabarber, kokos och blåbär

God paj med ett knaprigt gott täcke över.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 225 g blåbär
  • 1 msk maizena
  • Lite socker
  • Topping
  • 125 g smör, smält eller mycket mjukt
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl havregryn
  • 1 dl kokos
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skala rabarbern om det behövs (om "skalet" är grovt) och skiva den centimetergrovt. Lägg i en bunke och blanda med blåbären, maizenan och ev lite socker (i så fall några matskedar). Häll ner allt i en smord form.
    3. Vispa ihop smör och socker. Häll ner alla torra grejer och blanda ordentligt. Rör sist i ägget. Smeta snyggt ut allt till ett lock över bären och rabarbern och grädda ca 25-30 minuter, tills locket är gyllenbrunt och har svällt och stelnat fint.
    4. Sikta över florsocker. Smaskig att äta ljummen med glass, vaniljsås eller smaksatt youghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingemar75 17 maj 2011

    Supergott, tack för detta recept, mvh Ingemar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben