Palsternackskaka

Serverar: 10 portioner

Fann ett recept idag som jag måste testa. Har aldrig trott att man kunde baka något med palsternacka, men det är värt ett försök! Kakan skall vara god enligt AoM:s provkök.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3/4 dl honung
  • 250 g grovriven palsternacka
  • 3/4 dl nötkärnor
  • 1/2 dl pomerans-eller apelsinmarmelad
  • 1 tsk kanel
  • 31/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl russin
  • 50 g smält smör
  • Till formen
  • Smör
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och beströ en form som rymmer ca 11/2 liter. Vispa ägg och honung pösigt. Rör ner palsternacka, grovt hackade nötter, marmelad samt kanel. Blanda vetemjöl, bakpulver och russin och rör ner det. Häll till sist i smält och avsvalnat smör. Rör om.
    2. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen 50-60 minuter. Kolla med en sticka att kakan är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben