Palsternackskaka med apelsinglasyr

Lite ovanligt att tillsätta rotfrukt till en kaka. Jag var tvungen att pröva och detta var en lyckad kombination!

Ingredienser

  • 5 dl socker
  • 2 dl rapsolja
  • 5 ägg
  • 450 g skalad, riven palsternacka
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g skalad, hackad mandel
  • 100 g syltat apelsinskal
  • Glasyr
  • 200 g Philadelphiaost
  • 100 g mjukt smör
  • 250 g florsocker
  • Rivet skal av 2 apelsiner
  • Saften av ½ apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluftsugn. Smörj och bröa en stor form med löstagbar kant.
    2. Vispa socker och olja. Tillsätt ägg och den rivna palsternackan. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner. Tillsätt apelsinskal och hackad mandel. Häll upp i formen och grädda ca 1 timme.
    3. Vispa mjukt smör med Philadelphiaosten. Sikta ner florsocker. Tillsätt apelsinskalet och saften.
    4. Bred glasyren över kakan då den svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben