Långpannepepparkaka med apelsinglasyr

Serverar: 30 portioner

Lite annorlunda med glögg, apelsinmarmelad och muscovadosocker som extra smaksättning. En stor smet som passar till en stor långpanna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl glögg
  • 200 g smält smör
  • ½ dl apelsinmarmelad
  • 2 msk mald kardemumma
  • 2 msk mald kanel
  • ½ msk malda kryddnejlikor
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 ½ msk bikarbonat
  • Glasyr
  • 200 g Philadelphiaost
  • 50 g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • Rivet skal av en apelsin
  • Instruktioner

    1. Smörj en stor långpanna, ca 32 x 44 cm, och sätt ugnen på 200º.
    2. Vispa ägg och de båda sockersorterna pösigt. Tillsätt gräddfil, mjölk, glögg, smält smör och apelsinmarmelad. Vispa smeten slät.
    3. Blanda alla torra ingredienser väl och rör ner dem i smeten.
    4. Bred ut smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Känn med sticka. Låt svalna.
    5. Vispa ihop mjukt smör, Philadelphiaost, florsocker och rivet apelsinskal. Bred glasyren över den kalla kakan och skär i rutor.
    6. Bör förvaras svalt då glasyren annars kan bli för lös.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Fantasie 23 december 2009

    Hej Jättegod kaka som jag precis har bakat. Den kommer att göra succé i morgon julafton. God Jul Marrre

    lena4 26 december 2009

    Mycket god. Blev mycket smet och det är bra, kakan blev hög och fin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben