Parfait Amour rutor med apelsinglasyr

Serverar: 30 portioner

Bjud din älskade på Parafait Amour rutor på Alla Hjärtans Dag. Smaksätt med äkta likör (2 msk ) eller essens. "Fulländad kärlek" lär tydligen Parfait Amour betyda, och bakgrunden till namngivningen av denna likör är något ospecifierad. Ett antal versioner bygger dock på att om man dricker Parfait Amour så försonas båda parterna efter ett gräl.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk Parfait Amouressens
  • 1-2 tsk vaniljessens
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk apelsinjuice
  • Ev. 1 tsk apelsinarom
  • 3-5 droppar orange hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smaksätt med likör eller essens.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    3. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna, ev 1 tsk apelsinarom (för att förstärka apelsinsmaken) till en slät glasyr. Bred ut den över kakan då den svalnat och garnera efter önskemål.
    4. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    4.6
    4 h 30 min
    4
    16
    5
    1 h 10 min
    1

    Kommentarer (1)

    mammans 13 februari 2009

    Var får man tag på Parfait Amor-essens?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben