Mjuk saffranskaka med mandel och apelsinglasyr

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

En snabb och lättbakad kaka

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 150 g mandelmassa
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr
  • 150 g philadelphiaost
  • 2 msk saft från pressad apelsin
  • 50 g smält avsvalnat smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna. Tillsätt saffran och rör om. Rör ner socker och ägg. Riv mandelmassa och blanda med vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Rör ner detta i kastrullen tillsammans med mjölken. Häll smeten i en smord och ev. bröad form med löstagbara kanter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25-30 min. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna.
    2. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred på kakan. Låt stå kallt innan servering. Jag brukar riva lite apelsinskal över kakan som extra fin dekoration.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    josefineeinarsen 13 december 2010

    Kakan blev jättegod. Mandelmassan gör den otroligt saftig och kombinationen med apelsin är suverän.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben