Squashkaka med apelsinglasyr

Serverar: 10 portioner

Att baka en kaka med riven squash är inte konstigare än att baka en morotskaka. Squashen ger egentligen inte så mycket smak, men gör kakan saftig. Smaken får alla kryddor, valnötterna och chokladen stå för.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 dl råsocker
  • 5 dl grovriven squash
  • 1½ dl solrosolja
  • Rivet skal av 1 apelsin, tvättad
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1½ tsk malen ingefära
  • 1 tsk nystötta kardemummakärnor
  • ½ tsk riven muskot
  • 2 dl hackade valnötskärnor
  • 100 g hackad mörk choklad
  • Apelsinglasyr
  • 100 g rumsvarm philadelphiaost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl siktat florsocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av ½ tvättad apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner squash, olja och apelsinskal. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor. Vispa ner mjölet i smeten. Vänd ner nötter och choklad.
    3. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timma och 15 minuter. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad.
    4. Rör samman ingredienserna till apelsinglasyren och bred den över den kalla kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben