Squashkaka med apelsinglasyr
Att baka en kaka med riven squash är inte konstigare än att baka en morotskaka. Squashen ger egentligen inte så mycket smak, men gör kakan saftig. Smaken får alla kryddor, valnötterna och chokladen stå för.
Ingredienser
3 ägg
4 dl råsocker
5 dl grovriven squash
1½ dl solrosolja
Rivet skal av 1 apelsin, tvättad
3½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
2 tsk kanel
1½ tsk malen ingefära
1 tsk nystötta kardemummakärnor
½ tsk riven muskot
2 dl hackade valnötskärnor
100 g hackad mörk choklad
Apelsinglasyr
100 g rumsvarm philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2½ dl siktat florsocker
1½ tsk vaniljsocker
Rivet skal av ½ tvättad apelsin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner squash, olja och apelsinskal. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor. Vispa ner mjölet i smeten. Vänd ner nötter och choklad.
- Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timma och 15 minuter. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad.
- Rör samman ingredienserna till apelsinglasyren och bred den över den kalla kakan.
Liknande recept
Kommentarer (0)