Squashkaka

Serverar: 4-5 portioner

Glutenfri! Squash är en tacksam grönsaksfrukt att odla. Här ett dessertrecept!

Ingredienser

  • 500 g squash
  • 1/4 dl oskållad sötmandel
  • Några droppar bittermandelarom
  • 2 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl glutenfri mjölmix, gärna Finax
  • 2 1/2 dl mjölk eller kaffegrädde
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200° Dela squashen på längden och kärna ur mittpartiet med en sked . Skär fruktköttet i bitar och låt rotera i en matberedare eller mixer till ett mos. Låt mandel komma med mot slutet så att den blir hackad och droppa i bittermandelaromen. Vispa samman äggen, sockret, mjölmixen och mjölken (grädden). Blanda samman ingredienserna och skrapa ned smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i uppvärmd ugn på mittfalsen , ca 40 minuter, låt svalna av innan du spritsar på grädden.
    2. Kan serveras med eller utan sylt.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben