Squashkaka

Tid: 1 timme

En underbart god kaka som smakar som en ostkaka, men utan ost!

Ingredienser

  • 1 kg squash
  • 4 st ägg. vispas lätt
  • 1/2 l gräddmjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • 25 finhackade sötmandlar
  • 1 dl strösocker
  • några droppar bittermandelolja eller rivna 5-10 bittermandlar
  • Instruktioner

    1. Skala squashen, tag ur kärnhuset. Skär den i bitar och koka den mjuk. Mosa sönder. Blanda sedan ner de övriga ingredienserna i massan. (jag brukar ta betydligt mer än 25 sötmandlar !)
    2. Smörj en form, häll i massan och grädda i 220 grader i ca 40 minuter
    3. Servera t ex med sylt och vispad grädde eller vaniljkesella

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben