Amerikansk squashkaka

Påminner om morotskaka men ändå inte.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl färsk mixad annanas
  • 2 dl finriven squasch / zucchini
  • 50 g hackad skållad, hackad sötmandel
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Topping
  • 1 paket philadelfiaost
  • 4 dl florsocker
  • några droppar lime/citronjuice
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader Skala och riv zucchinin fint på rivjärnet. Dela annanasen i mindre bitar och mixa med mixerstav eller i matberedare. Vispa ägg & socker vitt och pösigt. tillsätt oljan och blanda väl. Häll ner zucchinin och annanasen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 25 cm diam. Grädda i nedre delen av ugnen på ca 1 timme.
    2. Rör ihop ingredienserna till toppingen och bred på kakan när den har kallnat.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben