Amerikansk äppelkaka

Serverar: 4-6 portioner

Den här har mamma gjort ända sedan jag var liten, den är urgod och så enkel att göra, går också alldeles utmärkt att göra med frusna äpplen, godast blir den om man gör den i en gammal hederlig gjutjärnsstekpanna.

Ingredienser

  • 125 gr smält margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl (150 g) vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk grädde
  • 500 g lösa äpplen
  • Socker
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Rör ihop det avsvalnade smälta matfettet med sockret och vispa det pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölet, bakpulvret och grädden.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form eller stekpanna (ca 1½ liter). Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten, tätt intill varandra. Strö över socker och kanel.
    3. Grädda i 200º i 30 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben