Den här har mamma gjort ända sedan jag var liten, den är urgod och så enkel att göra, går också alldeles utmärkt att göra med frusna äpplen, godast blir den om man gör den i en gammal hederlig gjutjärnsstekpanna.
Ingredienser
125 gr smält margarin
1½ dl strösocker
2 ägg
2½ dl (150 g) vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk grädde
500 g lösa äpplen
Socker
Kanel
Instruktioner
- Rör ihop det avsvalnade smälta matfettet med sockret och vispa det pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölet, bakpulvret och grädden.
- Häll smeten i en smord och bröad form eller stekpanna (ca 1½ liter).
Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten, tätt intill varandra. Strö över socker och kanel.
- Grädda i 200º i 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)