Amerikansk äppelkaka med varma äpplen.

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

God och njutbar äppelkaka, ungefär som en sockerkaka. Fast lite godare ..

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Smörjning i formen
  • Margarin
  • Ströbröd
  • Till garnering
  • 1 msk socker
  • Kanel
  • 2 skalade äpplen
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en form med lite margarin och skaka runt ströbröd. Häll ut överflödet.
    3. Dela margarinet i små delar, lägg ner i en bunke och tillsätt sockret.
    4. Blanda margarinet och sockret pösigt, medan du vispar (gärna med elvisp) så knäck i ett ägg i taget.
    5. I en annan skål, rör du ihop vetemjölet och bakpulvret. För att sedan hälla ner det bland de andra ingredienserna. Rör ihop allt, och tillslut tillsätter du mjölken.
    6. Häll ner smeten i formen, fördela den jämnt.
    7. Ta bort kärnhusen i äpplena och skala i små klyftor, lägg sedan äppelklyftorna i ett snyggt mönster ovanför smeten.
    8. Strö på sockret och kanel, färdig. In i ugnen i cirka 40-45 min.
    9. Klart !
    10. Till servering kan du även ha en klick vaniljsås, som går att göra egen eller köpa i butik. Du kan även ha grädde eller glass. Det är trots allt efter tycke och smak !

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (1)

    PinkPurpleLi 24 oktober 2009

    Tog bort mellanrummen i ingredienserna och satte ihop allt istället !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben