Squashkaka med choklad

Serverar: 2 portioner

Chokladkaka med squash är en läckerbit till kaffet

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
  • 1 dl solrosolja
  • 1 dl smör, rumstepererat
  • 4 ½ dl strösocker
  • 3 ägg. vispade
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl gräddfil
  • 7 dl squash, grovt riven
  • 1 ½ dl blandade nötter, t ex
  • Valnötter, paranötter och hasselnötter, hackade
  • Till formarna
  • 3 msk smör
  • Ca 1 dl havrekli
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Smörj och bröa 2 st runda formar, ca 22 cm i diametern. Smält chokladen tillsammans med oljan i en kastrull på svag värme. Rör smör och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt de uppvispade äggen och vaniljsockret. Vispa kraftigt och häll i chokladblandningen.
    2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt squash, gräddfil och nötter. Häll smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakorna kallna. Skär upp kakan i bitar och servera med bitar av squash och blandade nötter. En klick vispad grädde smakar gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Stingray 25 september 2010

    Jättegod!! Perfekt sätt att göra av med squashen.... Funkar bra med solrosfrön istället för nötter om man är nötallergiker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben