Plommon- och passionfruktsrutor med apelsinglasyr

Serverar: 30 portioner

Mums till många. Aromer och hushållsfärg till denna kakan finns att beställa hos Borgeby Kryddgård.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 3 dl flytande margarin
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-2 tsk plommon arom
  • 1-2 tsk passionfrukts arom
  • Glasyr
  • 500 g mascarpone ost
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk apelsin arom
  • Alt. saft av 1 apelsin
  • 5-10 droppar orange hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Valfritt strössel
  • Valfri frukt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smaksätt med plommon- och passionfruksarom. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
    3. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät och härlig apelsinsmakande ostglasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben