Saftig plommon- och mandelkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

En kaka för den som som har gott om plommon. Den syrliga plommonsmaken dämpas av den söta mandelmassan. Ovanpå en topping med hackad mandel och smör.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Topping
  • 12 plommon
  • 150 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad mandel
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och rör ner socker, ägg, bakpulver och vetemjöl. Rör till en jämn smet.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
    3. Dela plommonen och kärna ur dem. Fördela dem ovanpå smeten.
    4. Vispa upp ägget och riv ner mandelmassan och blanda ihop. Bred mandelmasseröran ovanpå plommonen. Hacka mandeln och strö över. Hyvla smöret och lägg ovanpå.
    5. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingbrittan 28 september 2011

    Saftig och god, från mej får du utan tvekan en 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben