En kaka för den som som har gott om plommon. Den syrliga plommonsmaken dämpas av den söta mandelmassan. Ovanpå en topping med hackad mandel och smör.
Ingredienser
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Topping
12 plommon
150 g mandelmassa
1 ägg
1 dl hackad mandel
50 g smör
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och rör ner socker, ägg, bakpulver och vetemjöl. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Dela plommonen och kärna ur dem. Fördela dem ovanpå smeten.
Vispa upp ägget och riv ner mandelmassan och blanda ihop. Bred mandelmasseröran ovanpå plommonen. Hacka mandeln och strö över. Hyvla smöret och lägg ovanpå.
Saftig och god, från mej får du utan tvekan en 5:a