Plommon- och rosmarinbröd

Serverar: 22 portioner

De här bullarna är goda med ost på till frukostfilen.

Ingredienser

  • 20 katrinplommon
  • 100 g valnötter
  • 1 kruka rosmarin
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 º
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk hela linfrön
  • 5 dl fullkornsvetemjöl special, 300 g
  • 8-9 dl vetemjöl, 480-540 g
  • Instruktioner

    1. Hacka katrinplommon och valnötter. Repa bladen från rosmarinen och hacka dem, spara några hela blad till garnering.
    2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sirap, olja och salt. Blanda i linfrön, plommon, valnötter och rosmarin. Arbeta in fullkornsvetemjöl special och sedan vetemjöl lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.
    3. Låt degen jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till två längder och skär dem i cirka 22 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med de hela rosmarinbladen. Låt jäsa under bakduk 30 minuter. Sätt ugnen på 225 º.
    4. Grädda bullarna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben