Plommon- och äppelfylld kassler á la viktväktarna

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Mums värd 6 poäng per portion

Ingredienser

  • 90 g kassler
  • ½ rödlök
  • 2 plommon
  • 1 äpple
  • 2 tsk koncentrerad äppeljuice
  • ½ tsk olja
  • 2 tsk honung
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 bakpotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg potatisen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i ca 1 timme.
    3. Skala och hacka löken. Dela och kärna ur plommon och äpple. Skär i små tärningar. Fräs lök och äpple i olja. Låt svalna och blanda ner plommon.
    4. Skär en ficka i kasslern och stoppa fyllningen i fickan. Bind så att inte fyllningen ramlar ut. Lägg på ugnssäkert fat.
    5. Blanda samman honung, äppeljuice och ingefära, ringla över kasslern.
    6. Ställ in fatet i ugnen, ca 15 minuter. Servera med bakad potatis, sallad och eventuellt restrerande fyllning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben