Plommon- och äppelchutney

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott till kyckling , grillat mm.

Ingredienser

  • 1 kg plommon
  • ½ kg syrliga äpplen
  • 1 ½ dl russin
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili (hackad)
  • 3 msk färskriven ingefära
  • 2 kanelstänger
  • ½ tsk salt
  • 2 dl brun farin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 ½ krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena. Doppa plommonen i kokande vatten och dra av skalet och kärna ur. Skär äpplena i bitar, hacka löken och vitlöken fint.
    2. Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna och de vita remsorna, hacka chilin fint.
    3. Lägg allt i en gryta och tillsätt övriga ingredienser utom natriumbensoatet, spara det till sist. Koka tills det tjocknar. Rör ut lite av chutneyn med natriumbensoaten och rör ner i grytan.
    4. Hälls i glasburkar och förvaras svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben