Äppelchutney

Tid: 1 timme

Lika god till fisk som kött.

Ingredienser

  • 500 g äpple
  • 250 g gul lök
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 75 g russin
  • 75 g hasselnötter, grovhackade
  • ½ tsk salt
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 kanelstång
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • 1 dl råsocker
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skär i klyftor, skala och hacka löken. Lägg i en låg vid kastrull.
    2. Riv skalet på apelsin och citron. Lägg i kastrullen och pressa i saften från båda. Tillsätt övriga ingredienser utom sockret och koka tills det blir krämigt, tillsätt sockret. Låt koka sakta ytterligare 45 minuter, rör om då och då Häll upp på burkar.
    3. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben