Äppelchutney med thaipeppar!

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Då jag har svårt för vinäger, föll jag som en fura för denna chutney.

Ingredienser

  • 6-8 st svenska äpplen
  • 2 st gula löker
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2,5 dl socker
  • 0,5 dl ättika, 12%-ig
  • 45 g färsk ingefära, riven
  • 2 st röda thaipeppar, finhackade
  • Instruktioner

    Finhacka äpple och gul lök, fräs detta tillsammans med den pressade vitlöken. Tillsätt sockret och ättikan och låt det koka på svag värme i c:a 20 minuter. Rör då och då så det inte bränns. Tillsätt därefter ingefäran och thaipepparn och rör om ordentligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben