Äppelchutney

Gott till fläskkarré, pannkakor, havregrynsgröt o.s.v. Förvarad i kyl håller sig chutneyn i två månader.

Ingredienser

  • 700 g äpplen
  • 1 gul lök
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 2 dl rårörsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk gult senapsfrö
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skär dem i grova bitar. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull. Hacka löken grovt och lägg den i kastrullen. Tillsätt resten av ingredienserna.
    2. Låt koka upp och sedan puttra under lock på svag värme i ca 1 timme. Rör med jämna mellanrum för att undvika att chutneyn bränns vid.
    3. Häll upp den färdigkokta chutneyn i glasburkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben