Plommonglazade revben med äppelchutney

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Underbara smaker!

Ingredienser

  • En sida revbenspjäll (eller bogspjäll)
  • Glaze
  • 12 katrinplommon
  • 2 dl rödvin
  • 0,5 citron, det rivna skalet
  • 0,75 dl honung
  • 2 msk citronsaft
  • Äppelchutney
  • 5 medelstora äpplen
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk äppelvinäger
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citron, saften från
  • 0,5 dl russin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg revbenen på en plåt med benen nedåt. Salta och peppra på båda sidorna. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och stek köttet i ca 1-1 1/2 timme. Pensla köttet med plommonglazen under hela stekningen.
    3. Glaze: Koka upp plommonen med rödvinet, honungen, citronsaften och citronskalet. Låt det koka i ca 10 minuter och mixa det sedan till en slät puré.
    4. Har man ingen mixer går det bra att finhacka plommonen innan man kokar dem och sedan vispa sönder dem med en ballongvisp.
    5. Chutney: Skala och skär äpplena i mindre bitar (utan kärnhus). Skala löken och skär den i tunna skivor. Smält sockret i en kastrull tills det blir som en ljus karamell. Häll på vinägern, lägg i äpplena, löken och häll i citronsaften och låt det koka under lock tills det blir en grov kompott. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i russinen alldeles innan serveringen så att dom bli lite mjuka.
    6. Servera revbenen med chutneyn och t ex bakad potatis.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben