Höstens fräscha äppelchutney

Smakar underbart till kötträtter. Man kan även blanda chutneys med matyoghurt till en kall sås. Om man häller upp på fina burkar blir det en fin present.

Ingredienser

  • 500 g tärnat rött äpple (med skalet kvar)
  • 125 g finhackad schalottenlök
  • 3 normalstora vitlöksklyftor
  • 10 g riven färsk ingefära
  • 15 g strimlad röd pepparfrukt, med kärnor
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ dl vitvinsvinäger eller vit balsamico
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skär äpplena i mindre bitar. Låt skalet vara kvar. Finhacka löken, vitlöken, riv ingefäran, strimla pepparfrukten med kärnorna kvar.
    2. Häll lite olja i en kastrull och fräs löken, ingefäran och pepparfrukt snabbt så dom släpper ifrån sig all smak. Häll i äpplena och fyll på med vattnet och vinäger. När detta har kokat upp så häller du i sockret och rör om, låt det koka i 45 minuter.
    3. Smaka av med salt. Häll upp chutneyn i en burk med en gång när den fortfarande är varm och sätt på ett lock.
    4. Hållbar i kylskåp upp till 2 månader.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    5-6
    2

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 19 oktober 2011

    Super god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben