Serverar: 10-12 portioner
En mäktig österrikisk tårta som fulländas med en kopp kaffe.
Ingredienser
Tårtbotten
6 äggulor
140 g strösocker
100 g blockchoklad
100 g hasselnötter
6 äggvitor
Smörkräm
120 g margarin
120 g blockchoklad
100 g florsocker
1 ägg
Instruktioner
- Tårtbotten:
Smält blockchokladen.
Riv hasselnötterna.
Vispa strösocker och äggulor till en jämn och fin smet.
Blanda samman ingredienserna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner skummet i smeten.
Häll smeten i en rund (med ca 22 cm diameter) smord och bröad tårtform.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
- Smörkräm:
Smält blockchokladen.
Margarin och florsocker vispas lätt.
Rör i blockchokladen.
Rör i ett ägg.
- Skär den avsvalnade tårtbotten i två delar. Bred ut lite av smörkrämen på ena halvan och lägg sedan den andra uppe på.
Bred ut återstoden av smörkrämen ovanpå tårtan och på dess kanter. Garnera med hackade hasselnötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)